Onderzoek bevestigt effectiviteit werkgerelateerde coaching

Een recente meta-studie (Jones, et al., 2015) onder meer dan 2.250 coachees, heeft aangetoond dat werkgerelateerde coaching een effectieve methode is om de professionele ontwikkeling van medewerkers te stimuleren.

De resultaten van het onderzoek laten zien dat vooral de prestaties op het werk sterk verbeteren door coaching. Volgens Rebecca Jones en haar collega-onderzoekers is gebleken dat de gepersonaliseerde ontwikkelactiviteiten door coaching worden gestimuleerd en dat dat direct kan worden toegepast in de dagelijkse werkzaamheden. Het onderzoek laat verder zien dat óók kortere coachtrajecten, uitgevoerd door interne of externe coaches en ondersteund met moderne communicatiemiddelen, effectief kunnen zijn. Dit inzicht verantwoord het op veel grotere schaal inzetten van coaching door organisaties voor hun medewerkers zodat zij beter gaan presteren en daarmee een sterkere concurrentiepositie opbouwen.

Het complete artikel over het onderzoek van Rebecca Jones naar de effectiviteit van werkgerelateerde coaching is hier gratis te downloaden.

What's up?

Heb je een korte vraag?

Stuur een WhatsApp bericht

06-25 34 10 16

Opstapje nodig?

Kom je er even niet uit?

Wij helpen je graag weer op weg.

bel mij

Contact

Bereikbaarheid

info@sampimon.nl

06-25 34 10 16