Talent en passie tot bloei brengen

Focus op sterke kwaliteiten

Bevlogen en betrokken medewerkers zijn veel waard. Daarom is de focus op kracht, op talenten en optimaal benutten van deze kwaliteiten van groot belang. Onderzoek wijst uit dat focus op sterke kwaliteiten, op dat wat goed gaat en energie geeft, leidt tot betere prestaties en plezier en geluk in het werk. Helaas blijkt uit onderzoek ook dat de meeste organisaties schrikbarend inefficiënt blijken te zijn bij het optimaal benutten van het potentieel en talent van hun medewerkers. Het aanboren van deze schat aan niet gerealiseerde capaciteit bij medewerkers levert veel winst op, zowel voor de medewerker zelf als voor de organisatie.

Het helpen ontdekken van talenten en deze tot bloei laten komen levert veel meer op dan het focussen op zwakke kanten. Medewerkers zullen hun werk met passie oppakken omdat ze worden uitgedaagd de dingen die ze al graag doen en goed kunnen nog beter te doen.

Over het algemeen kun je zeggen dat activiteiten die vanzelf lijken te gaan gebaseerd zijn op een persoonlijk talent. Soms zijn mensen zich nog niet bewust van een talent of komen ze er pas op latere leeftijd achter. Opvoeding, opleiding en functie bepalen of deze talenten wel of niet zichtbaar worden en tot ontplooiing komen.

Hoe meer medewerkers talenten kunnen en durven te gebruiken en daarvoor gewaardeerd worden, hoe meer energie en geluk ze uit hun leven en werk zullen halen.

What's up?

Heb je een korte vraag?

Stuur een WhatsApp bericht

06-25 34 10 16

Opstapje nodig?

Kom je er even niet uit?

Wij helpen je graag weer op weg.

bel mij

Contact

Bereikbaarheid

info@sampimon.nl

06-25 34 10 16