Veerkracht bij tegenslag

Bouwen aan persoonlijke kracht

In ons leven en werk komen we soms tegenslag en onzekerheid tegen. Dit kunnen grote tegenslagen zijn, zoals het verlies van een geliefde of baan. Maar ze kunnen ook klein zijn, zoals projecten die stagneren of problemen met collega’s, vrienden of kinderen. We kunnen ook in een situatie terecht komen waardoor onze toekomst ineens onzeker is, zoals bij een reorganisatie.

Of je nu te maken hebt met grote of kleine tegenslagen, met duidelijkheid of onzekerheid, het is in dit soort situaties heel belangrijk hoe je erop reageert.

Mensen bepalen zelf hoe zij naar tegenslagen kijken en daarmee ook hoe zij zich eronder voelen. Zo ook hoe ze reageren op een situatie waarvoor ze waarschijnlijk zelf niet hebben gekozen.

Hoe integreert SAMPIMON
“Veerkracht” in haar programma?

In de training leren medewerkers welke zaken belangrijk zijn om mentaal, emotioneel en gedragsmatig zo goed mogelijk op tegenslag en onzekerheid te reageren. We besteden aandacht aan het omgaan met lastige emoties, zodat zij er minder door overweldigd worden. Daarnaast vertellen we hoe positieve emoties gebruikt kunnen worden om stress te verminderen en ervoor te zorgen dat zij het gevoel hebben controle te hebben over lastige situaties.

Als medewerkers dit onder de knie hebben herstellen zij sneller van tegenslagen of vervelende situaties die te maken hebben met bijvoorbeeld verwachtingen die niet uitkomen of teleurstellingen die zij te verwerken krijgen. Medewerkers leren veerkracht en belastbaarheid te versterken en het vermogen om met werkdruk, veranderingen of conflicten om te gaan.

What's up?

Heb je een korte vraag?

Stuur een WhatsApp bericht

06-25 34 10 16

Opstapje nodig?

Kom je er even niet uit?

Wij helpen je graag weer op weg.

bel mij

Contact

Bereikbaarheid

info@sampimon.nl

06-25 34 10 16