Hoe wij helpen

Met onderzoek, training & coaching (on the job) gericht op

  • Efficiënt e-mail verwerken
  • Effectief plannen en organiseren van eigen werk en afspraken
  • Focussen op werkzaamheden die echt belangrijk zijn
  • Werken vanuit wat mensen drijft, gelukkig maakt en energie geeft
  • Creëren van een werkomgeving die het beste bij de mensen past
  • Optimaal kunnen presteren en van betekenis kunnen zijn

Training

Ons trainingsaanbod bestaat uit een meerdaagse trainingen, waarbij plenaire bijeenkomsten worden gecombineerd met één op één coaching on the job. De uitkomst van de online GRIP startmeting vormt input voor de plenaire sessies van de training, zodat de training optimaal aansluit op de ontwikkelbehoeften van medewerkers. Het ervaringsgericht leren staat centraal. Opgedane inzichten uit de plenaire sessies worden door de medewerkers onder begeleiding van de coach on the job geïntegreerd in de praktijk. Tussen de trainingsdagen door kunnen medewerkers en teams in GRIP online werken aan het verminderen van stress, het vergroten van hun energie, het versterken van hun persoonlijk leiderschap en teameffectiviteit. Na afronding van het programma wordt een eindmeting gedaan. De vergelijking met de startmeting geeft de medewerker inzicht in de groei die hij/zij heeft doorgemaakt. Trainingen hebben een doorlooptijd van enkele maanden en kunnen desgewenst worden uitgebreid met andere instrumenten.

Coaching

Mensen leren en ontwikkelen door te doen en dat doen te herhalen. Daarom staat in onze aanpak het leren op de werkplek centraal. Wij coachen medewerkers één op één on the job en maken daarbij gebruik van o.a. de volgende modellen. Medewerkers die vanuit eigenaarschap verantwoordelijkheid nemen voor het pro-actief, efficiënt en effectief sturen op resultaatverantwoordelijkheden kunnen zich daar desgewenst voor laten certificeren.

Onderzoek

SAMPIMON werkt met een online onderzoeksmethode (GRIP) om de bevlogenheid van medewerkers te achterhalen. Het onderzoek is een wetenschappelijke online meting van stressoren, energiebronnen en persoonlijke hulpbronnen in relatie tot het werk en ontwikkeld door Prof. Dr. W. Schaufeli, gebaseerd op het Job Demands-Resources (JDR) Model. De vragenlijsten zijn ontstaan uit de positieve psychologie. In deze wetenschappelijke stroming staan succes, geluk, prestaties, welbevinden en bevlogenheid van mensen centraal. Met de Energiemeter worden stress- en energieniveau van medewerkers en oorzaken achterhaald.

SAMPIMON werkt met Waarden-, cultuur- en veranderassessments gebaseerd op het gedachtegoed van Spiral Dynamics en Reinventing Organizations om medewerkers inzicht te geven in de diepere drijfveren die de bron zijn van ons gedrag en motivatie en de perceptie en wensen die medewerkers hebben ten aanzien van de cultuur en systemen van de organisatie.

SAMPIMON werkt met de Service Excellence Scan om inzicht te verkrijgen in het bereikte niveau waarop binnen de organisatie op consistente wijze enthousiaste klanten met een emotionele binding wordt gerealiseerd, de identificatie van de verbetergebieden en de betrokkenheid bij en draagvlak voor de ontwikkeling van Service Excellence in de organisatie.

What's up?

Heb je een korte vraag?

Stuur een WhatsApp bericht

06-25 34 10 16

Opstapje nodig?

Kom je er even niet uit?

Wij helpen je graag weer op weg.

bel mij

Contact

Bereikbaarheid

info@sampimon.nl

06-25 34 10 16